Santai Guasha Therapie

Wat is Guasha therapie precies?
Guasha therapie zorgt voor een betere doorbloeding en doorstroming van energie in het lichaam. Hierdoor kan bloed met voedingsstoffen en zuurstof beter door het lichaam stromen en de cellen voeden. En afvalstoffen kunnen beter worden afgevoerd.

Guasha is een schraaptechniek waarbij met een platte natuursteen (meestal jade) over de huid wordt geschraapt.  Op de huid wordt Chinese kruidenolie aangebracht. De olie wordt gebruikt als bescherming, zodat de huid niet wordt beschadigd tijdens het schrapen. De kruiden zorgen voor een betere doorbloeding, ontspanning en ontgifting van het lichaam.

Door de druk van de steen kunnen vaatwandjes van de kleine haarvaatjes op broze plekken knappen. Dit geeft de typerende rode vlekken, ook wel Sha genoemd. De schraapbeweging en druk met de guashasteen geven een onderhuids aanzuigend effect, zodat het bloed uit de open haarvaatjes zichtbaar wordt aan het huidoppervlak. Het lichaam reageert direct op het bloed in het bindweefsel. Het lymfesysteem en de bloedsomloop worden geactiveerd om de vreemde indringers af te voeren. De afvalstoffen worden opgenomen en afgevoerd door bloed en lymfe naar de organen. De lever en de nieren zorgen ervoor dat deze afvalstoffen worden verwerkt en uitgescheiden. Nadat de afvalstoffen bij de wanden van de haarvaatjes zijn verwijderd, zullen zij zich herstellen en sluiten. 

Extra water drinken na een guasha behandeling is een must om de afvalstoffen daadwerkelijk te kunnen afvoeren via de nieren en de blaas.

Sha/rode plekken.
Er komt geen bloed uit de huid maar het blijft onder de huid. Bij een normale lichamelijke conditie verdwijnen de rode delen volledig binnen 3 tot 7 dagen.

Waardoor kunnen afvalstoffen ontstaan?
Afvalstoffen kunnen ontstaan door:

  • stress
  • trauma
  • milieuvervuiling
  • door voeding dat je lichaam niet goed kan verwerken.

Het is belangrijk dat dit in het lichaam wordt opgeruimd ter voorkoming van allerlei klachten zoals pijn, vermoeidheid, prikkelbaarheid, verminderde werking van organen en spierspanning.

Door een betere doorstroming van bloed en energie kan ook het zenuwstelsel beter functioneren en revitaliseert het hele lichaam, ook het mentale/psychische gedeelte. 

Waarvoor kan Guasha therapie worden ingezet?
- Bij pijnklachten
- Ontgifting en ontzuring
- Stimulering van het immuunsysteem
- Een goede stofwisseling en spijsvertering
- Vermindering van vermoeidheid en ondersteuning bij herstel van een burn-out

Verbetering van de doorbloeding zichtbaar in de nek.
Santai guasha massage kan worden toegepast op de schouders, rug, borst, nek, armen, benen en het hoofd.

Aandachtspunten waar u rekening mee dient te houden voor en na een guasha-massage :
- Geen guasha-behandeling als u niets heeft gegeten.
- Geen guasha-behandeling binnen 30 minuten na een maaltijd.
- Binnen 2 uur na het schrapen geen douche, bad, sauna of hoogtezon.
- Geen guasha na een intensieve sporttraining.
- Kleed u warm aan na een guasha-behandeling.
- Drink voldoende water (warm) na het schrapen.

PRIJZEN
Santai guasha massage:
- 60 minuten € 55,00 inclusief BTW
- 90 minuten € 70,00 inclusief BTW